Ford Mustang Forums banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #1
Well my Aeromotive 340LPH died tonight. We were rushing to get to the track so I could get some passes in for the first time this season. We had several things to tie up and do some highway pulls getting the tune perfect before we left. I had it set to max out @ 13.3 PSI and we kept leaning out @ 4500 RPM. Pulled over and started checking voltages and they were still solid 14v at the pump. Pulled out and it fell on it's face started puttering... Saw I was @ 20PSI then it was all done and over. Towed it home and threw the old 255LPH Walbro in and she's back up and going??!! 1,570 miles and my $170 pump is dead.
 

·
Registered
Joined
·
294 Posts
How big is your wiring going to the pump? Is it the stock fuel pump harness?
 

·
Registered
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #4
All the pump wire is new. Using a 30a boost a pump to keep a solid 14v right at the pump. The pump is rated @ 340LPH at 13.5 volts. Before I picked up the aeromotive unit I did some reading about it and did see a few people had bad units right off.... I guess add me to the list.... I am going to call them and see if they will warranty it.
 

·
Authorized corral.net Advertiser
Joined
·
3,684 Posts
we went through this as well... ended up with the 255lph gss342s back in it
 

·
Registered
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #6
Good to know i'm not the only one in the boat... Good news : I got a RGA from them and may get a replacement.
 

·
Registered
Joined
·
2,287 Posts
What about the 340lph from Muscle motors?
 

·
Registered
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #9
Or twin Walbro 255's no worries and redundant! might save me a tow :)
 

·
Registered
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #11
I have had 255 Walbros in both cars with no problems. One is on 4 years and the one back in my tank limping me is on 3 years now.
 

·
Registered
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #13
They where probably chinese knock off Walbros - Waaaahbro
 

·
Registered
Joined
·
298 Posts
Add me to the list of Aeromotive pumps that have passed away. Was going to work one morning and started the car to warm it up. It has a Fore Triple with 3 340s in it. I have the FAST running 1 on at all times and the other 2 come in at ~ 4psi. Well, the car died....had to go to work and checked everything when I got back to the house. Turns out all my electrical conns were good, no fuses blown, gnd'd out each relay one at a time and the primary pump didnt make a sound....the other 2 still work though.....
 

·
Registered
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #15
That sucks, now you will probably start wondering about the other two now... I decided to go another route with mine. The Aeromotive won't be back in my car.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,244 Posts
are all these 340 pumps the same just different sellers/rebadgers ? like granatelli is now selling 340 units??
 
1 - 16 of 16 Posts
Top