Tried to get car tuned, failed due to boost problem - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 06-19-2011, 09:42 PM Thread Starter
Registered User
 
blue93hatch's Avatar
 
Trader Feedback: (27)
Join Date: Jul 2008
Location: Slowville, AZ
Posts: 961
Tried to get car tuned, failed due to boost problem

Car runs great, on3 kit 70mm turbo

The car will hit 9 psi just perfect, as soon as wastegate opens it drops to 5 lbs or so and doesnt really creep up any higher than that, could be

Just running big blue spring in the wastegate

Only vacuum source I can use is from the vacuum tree, Im running a box upper and theres only one provision for vacuum on it, so that is running to the vacuum tree, from the vacuum tree I have vacuum going to the fpr, wastegate, and bov

Now I know the wastegate is supposed to have the cleanest vacuum source, but this is what I have to work with

Let me know what you guys think, easiest thing to do right now is add the weakest spring into the blue one

Thanks a ton

blue93hatch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 06-20-2011, 11:04 AM
Registered User
 
blackn2ocoupe's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jan 2009
Location: Florida
Posts: 246
I got my source from the first pipe off the turbo

blackn2ocoupe is offline  
post #3 of 5 Old 06-20-2011, 11:22 AM Thread Starter
Registered User
 
blue93hatch's Avatar
 
Trader Feedback: (27)
Join Date: Jul 2008
Location: Slowville, AZ
Posts: 961
Where its threaded for an act? Like put a threaded nipple of some kind in that hole?
blue93hatch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 06-22-2011, 04:17 AM
Registered User
 
Trader Feedback: (11)
Join Date: Oct 2010
Location: beckley,WV
Posts: 549
I tapped into the compressor housing of the turbo with an 1/8 barb fitting, a wastegate will work off vacuum, but better off pressure
cp cobra is offline  
post #5 of 5 Old 06-22-2011, 10:06 AM
Registered User
 
Trader Feedback: (55)
Join Date: Mar 2008
Location: Phoenix
Posts: 2,773
Search for Firemanwill's thread on "boost creep". He had the same issue not too long ago.

92 Hatch On3 Turbo, T56
92 Vert 349 Lunati Stroker T5
87 Gt Eddy HCI T5
87 Notch in progress
fmyth is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Planning a project - a few questions guitarhermit General Mustang Tech 8 02-11-2011 01:00 PM
my car runs badly out of boost kellam Turbochargers 8 01-10-2011 03:03 PM
Starting Problem Ahhhh!!! (long story) silversleeper 5.0/5.8 Engine Tech 1 01-01-2002 07:39 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome