3 years in, and still issues - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 04-21-2011, 07:20 PM Thread Starter
Registered User
 
94saleengtvert's Avatar
 
Trader Feedback: (4)
Join Date: Nov 2006
Location: Scranton Pa
Posts: 468
3 years in, and still issues

So my car is a 94 gt,5 speed. I run a cheapy ebay twin kit (this was before On3, otherwise I woulda gone with that) Stock engine running my SN95 TB on a fox intake and megasquirt controlling everything.

Just before winter hit, I had the damn thing running great, meaning it started great, idled great, and revved great. Only had taken it down the block 2-3 times. Now I'm trying to finish the project since it's been 3 years and counting. Well, now it's stumbling, hunting idle and misfiring. I put fresh gas in and changed the plugs, no change. I really am considering cutting my losses and selling it for obviously far less then I have in to it.

I tried reloading one of my MSQ's from last fall when it was running a lot better and no change. Everything I can think of to check seems good.
I'm open for suggestions.

Thanks guys


96 Cobra: 5.0 swap, T5, On3 67mm BB turbo, Megasquirt, EDIS,
94saleengtvert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 04-21-2011, 07:28 PM
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jul 2004
Location: San Diego
Posts: 1,006
Doesn't sound like a turbo kit issue. I would start trouble shooting like here was no turbo on it.Vacuum leak\s and such

10secgoal is offline  
post #3 of 7 Old 04-21-2011, 07:36 PM
Registered User
 
cesna150's Avatar
 
Trader Feedback: (29)
Join Date: Apr 2006
Location: jackson mi
Posts: 1,192
for such a mild combo i would run the stock harness and electronics and be done with it.

1993 notch 302 and c4
quicktime turbo system
9.986 @ 136.84
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

"393 stroker and pt88 inthe works"
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cesna150 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 04-21-2011, 07:47 PM Thread Starter
Registered User
 
94saleengtvert's Avatar
 
Trader Feedback: (4)
Join Date: Nov 2006
Location: Scranton Pa
Posts: 468
Ya, I don't feel the turbo kit is the issue. Like i said it has run fine in the past, it's just in the last month or 2 that it's acting up. I've checked for vacuum leaks and can't find any, if anything, it pulls 20-22 inches vacuum so I think I'm good there. My WB was showing near stoich when it was running good, now it bounces around some more. The WB is feeding back into the MS as I had it running autotune which was working great.

96 Cobra: 5.0 swap, T5, On3 67mm BB turbo, Megasquirt, EDIS,
94saleengtvert is offline  
post #5 of 7 Old 04-21-2011, 09:30 PM
Registered User
 
Trader Feedback: (8)
Join Date: Sep 2010
Location: Terre Haute, IN
Posts: 337
Tried a new coil? Its a cheap fix and I've seen several go bad on foxes.
92GT5.0 is offline  
post #6 of 7 Old 04-22-2011, 11:09 AM Thread Starter
Registered User
 
94saleengtvert's Avatar
 
Trader Feedback: (4)
Join Date: Nov 2006
Location: Scranton Pa
Posts: 468
The coil is new as is the dizzy, but who knows, it may hav an issue. I'll pull the coil off my nephews cobra and see if helps....

96 Cobra: 5.0 swap, T5, On3 67mm BB turbo, Megasquirt, EDIS,
94saleengtvert is offline  
post #7 of 7 Old 04-22-2011, 12:10 PM
Registered User
 
Tachophobic's Avatar
 
Trader Feedback: (5)
Join Date: Nov 2006
Location: michigan
Posts: 156
If you still run an IAC it will cause that issue (could be seized from sitting, take it off and clean it.). O2 sensors will also (if you run open downpipe it could have been exposed to condensation etc.). Other than that I cant think of anything simple at the moment. I have no experience with megasquirt.
Tachophobic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome