Still runs sucky.. no top end pull! any suggestions? - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 16 Old 06-13-2009, 01:16 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (7)
Join Date: Feb 2005
Location: Ohio
Posts: 465
Still runs sucky.. no top end pull! any suggestions?

Ok, took the car to LaSota racing last fall to have them dyno tune it. Car put 484/559 to the tires. Very pleased!! So it got parked for the fall, and took it to the strip in the last few weeks. Ran a whopping 11.8

Slips all very similiar, from 11.8's to 12.0's

60 ft 1.7's
1/8 et 7.6's to 7.7's
1/8 mph 93 to 94-5
1/4 et 11.8's to 12.0's
1/4 mph 114-115 mph

I did not change anything from the dyno tune, lol. I took it apart and found a few little boost leaks, fixed those, and ran the exact same way tonight. Even added two degrees of timing, same exact thing. Will not run faster than 115 mph. Not picking up enough on the back end!!!

Thought's? Suggestions?? questions??? Pulling my hair out here

Will

Teal94GT50 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 Old 06-13-2009, 09:20 PM
Registered User
 
jturmanator's Avatar
 
Trader Feedback: (7)
Join Date: Jul 2007
Location: MS
Posts: 2,069
Weight of car?


Stock block, GT40 heads, Explorer intake, 67mm, 10lbs, 431HP 497TQ on 110 octane. 12.01 @ 123
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jturmanator is offline  
post #3 of 16 Old 06-14-2009, 09:30 PM
Registered User
 
krom's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jul 2001
Location: Phoenix
Posts: 212
Try new plugs.

93 LX KB DOA
87 Regal 10.74 @123
03 Ram Hemi
96 Riviera SC
krom is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 16 Old 06-15-2009, 06:23 PM
Registered User
 
jturmanator's Avatar
 
Trader Feedback: (7)
Join Date: Jul 2007
Location: MS
Posts: 2,069
What were you expecting it to run?

Stock block, GT40 heads, Explorer intake, 67mm, 10lbs, 431HP 497TQ on 110 octane. 12.01 @ 123
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jturmanator is offline  
post #5 of 16 Old 06-15-2009, 07:51 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (7)
Join Date: Feb 2005
Location: Ohio
Posts: 465
Should be closer to 123 in the top end from everything I'm seeing.

It straight out FALLS on its face into 4th. Even some other guys with boosted cars there noticed it at the big end. Boost is there and a/f looks good but it is an older wideband. Gonna try the basics since it's due (plugs, wires) first and see what happens. Then back to the track to see if it helped, lol
Teal94GT50 is offline  
post #6 of 16 Old 06-18-2009, 07:39 PM
Registered User
 
5.8LiterImportEater's Avatar
 
Trader Feedback: (11)
Join Date: Mar 2003
Location: Southeast MO
Posts: 3,839
IDK, it seems to me that maybe you are asking too much from a mild combo. 484hp is a lot, but it isn't going to change the world. How much do you weigh? SN95's are a bit heavier than a fox. You may be just experiencing the size of the car. Maybe you should try some 3.55's. A bit more gear for the heavier car

Chris

1993 Notch HCI /1994 Lightning / 1973 F250 Hiboy/ 1986 Omni GLH /
1994 Cummins 3500 / 1997 Cummins 3500 /1980 F250 6cyl
5.8LiterImportEater is offline  
post #7 of 16 Old 06-18-2009, 07:49 PM
Registered User
 
strokercharged95GT's Avatar
 
Trader Feedback: (2)
Join Date: Jul 2003
Location: Tampa
Posts: 1,196
i have the exact same turbo and kit you have. Do you have the .81 AR? I have it on my 347 and it really chokes my motor up above 4500 RPMS. Maybe you need to goto a .96 or upgrade the turbo alltogether. On my heavy 95 with my old procharger I could trap 120 mph with like 480hp/500tq to the wheel. With this turbo I doubt I would get that much mph.

1995 Mustang GT - 347 - PT7576
2004 Mazda RX8 - 13B-REW BWS362
2013 Mercedes GLK-350

Last edited by strokercharged95GT; 06-18-2009 at 07:52 PM.
strokercharged95GT is offline  
post #8 of 16 Old 06-24-2009, 02:24 AM
Registered User
 
Purple Haze's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Nov 1999
Location: Texas
Posts: 2,092
Done a compression/leakdown test? I had a similar problem and found a low cylinder but it only showed itself while driving under full load.
Purple Haze is offline  
post #9 of 16 Old 06-24-2009, 06:27 AM
Registered User
 
millhouse's Avatar
 
Trader Feedback: (9)
Join Date: May 2002
Location: Simpsonville, SC
Posts: 3,209
That mph is low for sure with those numbers.

Again, what are your plugs gapped at? Check the continuity of all of your plug wires.

Are you running an auto or manual tranny?

2016 Ruby Red Mustang GT PP
Prior Cars
1989 Mustang Notch - Twin Turbo - 500RWHP, 1996 Mustang Cobra, 1994 Mustang GT Vert - 408w
millhouse is offline  
post #10 of 16 Old 06-24-2009, 09:56 AM
Authorized corral.net Commerical Poster - Exp 4/2010
 
RealStreetPerformance's Avatar
 
Trader Feedback: (1)
Join Date: Apr 2009
Location: Longwood, FL
Posts: 77
With that 1/8 mile speed you should be running close to 120. Did you put some octane in it to see if it's rattling in high gear?



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Sales, Installations, Dyno, Fabrication, Engine Builds
850 N US HWY 17-92
Longwood, FL 32750

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
RealStreetPerformance is offline  
post #11 of 16 Old 06-24-2009, 11:11 AM
Registered User
 
Shifter's Avatar
 
Trader Feedback: (192)
Join Date: Oct 2000
Location: Pocono's, PA
Posts: 7,198
With 480 at the tires and even more torque....you should be doing A LOT more than 115 mph.

maybe go make another pull on the dyno and make sure the numbers are still the same?

I'm around 450/450 and go 126 in the 1/4....

1984 GT, 363 -RHS215 heads & Super Vic intake by MCRP, FTI cam, Carbureted, Glide, 4.30's, pump gas, street legal, N/A
Bests:1.35 60' / 6.21 /9.76 and 138.8 mph.
Thanks MCRP, UCC, FTI, Sepanek, Braswell, Racecraft, and Team Z
Shifter is offline  
post #12 of 16 Old 06-24-2009, 01:08 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (7)
Join Date: Feb 2005
Location: Ohio
Posts: 465
I might just try going back to the dyno again, and see if something has happened.

Plugs are Autolite 3923's gapped at .028"

I just replaced them, and cap and rotor since it was due. I'll see if that helps at the track next weekend. Plugs LOOKED ok, but I had just driven to work, not ran the crap out of it at the track so thats deceiving. Wires test ok cold.

I haven't done anything with the fuel. It's just regular 93 octane on low timing (16, i put it to 18, no change)

Trans is t-56 w/ 3.27's. Spec Stage 2 clutch


I'll try it at the track again, and if it's still the same. I'll do a leakdown test first. I'll try all the free stuff before spending money, lol
Teal94GT50 is offline  
post #13 of 16 Old 06-24-2009, 01:34 PM
Registered User
 
millhouse's Avatar
 
Trader Feedback: (9)
Join Date: May 2002
Location: Simpsonville, SC
Posts: 3,209
Are you sure the clutch isn't slipping?

FYI, I run 24* total @ 8psi. With those heads your timing is waaaay too conservative. Hell, most people running stock iron heads and 8-10psi are running 18* total.

2016 Ruby Red Mustang GT PP
Prior Cars
1989 Mustang Notch - Twin Turbo - 500RWHP, 1996 Mustang Cobra, 1994 Mustang GT Vert - 408w
millhouse is offline  
post #14 of 16 Old 06-24-2009, 02:52 PM
Registered User
 
BAERSysteMAX's Avatar
 
Trader Feedback: (33)
Join Date: Nov 2001
Location: A car or two in front of you.... CT
Posts: 864
what tires are you running. as stated, with your fat assed sn95 put a 3.55 gear in it. you have the uber fancy t56 so dont be afraid. you have that nice 6th gear we are all jealous of. i had 3.55 changed to 3.27 for on day at the track and went back to 3.55. i do not have enough power for the 3.27 to make them work where i need them to. im only pushing 600+ based on weight and trap of 135mph

whats your a/f though the run ? any logs ?

90 lx 5 speed... 10.5 @ 136 stock bottom end and cam... ford junk !
86 gt ttop
90 coupe [email protected] turbo pump gas street car
BAERSysteMAX is offline  
post #15 of 16 Old 06-24-2009, 04:41 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (7)
Join Date: Feb 2005
Location: Ohio
Posts: 465
Millhouse- I'm not smelling any clutch, and the rpm's don't seem to be climing quicker than normal, but that doesn't mean it's not.

I know the timing is conservative, but w/ that power from the dyno, even on low timing, I'd think it should still run out better than it does?

Baer- Tires are M/T ET streets. I launched fairly soft (3700) on the 2 step, so I might try coming out of the hole at like 5k as some suggested.

I know my car is a little overweight, so that might be the final thing to try after everything else is done. Although shifting into 4th puts me in a pretty good spot RPM wise at the top end.

A/F WOT are 11.5- 11.8 according to the wideband. I'm not hearing any detonation, and the plugs did not show evidence of detonation either.

Will
Teal94GT50 is offline  
post #16 of 16 Old 06-24-2009, 05:39 PM
Registered User
 
Thunder5.0's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Nov 2002
Location: NEW YORK
Posts: 1,503
Garage
Sounds like you lost some boost.
Thunder5.0 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TFS top end kit installed, now car runs rough mcb1977 94/95 Tech 15 04-07-2009 01:37 PM
top end suggestions UnNoticed GT & SOHC 5 03-09-2005 12:22 PM
TFS top end kit and new combo - suggestions? 5point0 94/95 Tech 6 02-09-2004 09:44 AM
Need advice.....Blower Car with no top end pull Blown'93LX 5.0/5.8 Engine Tech 3 06-19-2002 05:36 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome