tuning issues - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 09-15-2008, 03:55 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: Edmonton Ab
Posts: 28
tuning issues

Ok,had my car tuned using SCT chip...it runs much better than before.....but, there is always a "but"... Every time the engine is turned off,and restarted,it will run fine for a few mins.....then will peg my wideband gauge rich(like anywhere from 10-10.5) the car will not idle good like this,and needs to be kept running.Does this hot or cold doesnt seem to matter. Now...after a period of time.........could be 2mins-5,6,7..mins...it will all of a sudden "get it",and a/f will stabilise in the 13.5-14.5 range,after this the car will idle and drive great,until it is shut off again..........then we go through the whole process again.Have talked to the tuner,and he says there doesnt look like there is anything in the tune to cause this...it almost like the car has to "relearn" itself every time the key is turned off, or the A9L is working against the tune??.............Anybody have any ideas,what to check,test, etc ........(other than the obvious..constant power to pin #1...switched power pin #'s 37 and 57.....grounds at the ecu)

frepea is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 09-17-2008, 11:10 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: Edmonton Ab
Posts: 28
Anyone have any suggestions..............


82 volvo 245, 5.0,ported e7's,2020 cam,1.6rr,exploder intake,75mm maf,70mmtb,24lb injectors,BBK shorties, 258whp and 302 tq ,5spd,3.54 gears,
frepea is offline  
post #3 of 5 Old 09-18-2008, 01:15 PM
Banned
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Dec 2004
Posts: 632
is it the combo in your sig ? if so what BRAND mass air are you running ?
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 09-22-2008, 10:18 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: Edmonton Ab
Posts: 28
Yes, the mods are in my sig.........it is a Pro M maf which I bought brand new just before my tune.It is getting to be really annoying......????

82 volvo 245, 5.0,ported e7's,2020 cam,1.6rr,exploder intake,75mm maf,70mmtb,24lb injectors,BBK shorties, 258whp and 302 tq ,5spd,3.54 gears,
frepea is offline  
post #5 of 5 Old 09-25-2008, 08:41 AM
Banned
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Dec 2004
Posts: 632
get the tuner to go into the MAF transfer function and anything under 1 volt multiply by .95 and then reburn the chip and see if that makes it any better
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome