Engine surges - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-13-2007, 02:45 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Apr 2001
Location: Louisville, KY
Posts: 3
Engine surges

My engine is surging when under load at part throttle under 2k rpms. It cruises fine at low rpms and is smooth if underload at WOT under 2k rpms or once I get about 2k.

I've cleaned the MAF and IAC, and replaced the DPFE. The wires are good, and the plugs and coil pack have less than 20k miles on them. I unplugged the MAF, and it made no differece. No code is being thrown, which is why I'm having such a hard time figuring this one out.

Anyone have any ideas? Currently, I'm trying to decide whether to take it to a mechanic or just keep throwing parts at it.

*Before I cleaned the IAC and MAF, the engine had a very slight miss at idle. That has now cleared up.


2001 Mineral Gray V6 Mustang
1999 Hugger Orange Z28
13.2 @ 108.7 (KBDD SFCs & Cutout)

Last edited by Z28Colt; 01-13-2007 at 02:53 PM.
Z28Colt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome