Running rough - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 04-15-2018, 07:49 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 6
Running rough

Just finished hci swap. Was very thorough with cam timing, pushrod, length, gaskets etc. Car starts, idles and revs fine but when running under load runs like a 4 cylinder. I've had timing at 36 locked out and no change. Codes given we're 51 22 and 67. Could bad bap cause this or the coolant temp sensor? Funny thing I noticed is even after running and reaching operating temperature my h pipe and headers are cool to the touch. They're warm but by no means hot which seems really odd. I'm kind of stomped on where to look here as the car idles beautiful. Slight hesitation when revving though. Brand new plugs and getting spark to all cylinders. Car ran great before winter tear down. I did however replace the ect sensor which doesn't seem like the plug quite fits on right. Should've kept the old but didn't. Only thing I can think of. I'm lost right now and just wanna drive!!

Riclight is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-15-2018, 09:41 PM
Registered User
 
ashleyroachclip's Avatar
 
Trader Feedback: (5)
Join Date: Jun 2003
Location: Roseburg Oregon
Posts: 1,619
Wbat do those 3 codes represent ?
What are the failures ?


Clowns to the left of me , jokers to the right ......
ashleyroachclip is offline  
post #3 of 3 Old 04-15-2018, 11:46 PM
Registered User
 
Trader Feedback: (21)
Join Date: Sep 2015
Location: Midwestern Illinois
Posts: 1,331
Testing the coolant temp sensor to see if it's functioning properly would be a good start. Both BAP and ECT sensors send feedback to your ECM, incorrect information, and the computer will demand irratic fueling and timing.

For everything that is worthwhile, there is a counterfeit.
boostup89 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bad backfire, now running rough vroomzoomboom 5.0/5.8 Engine Tech 9 05-16-2016 10:15 PM
Rough running 1970 Mach 1 Trevor.801 Classic Mustangs & Fords 7 10-23-2014 12:49 AM
1992 Mustang GT Running rough and not starting 92BlownVert 5.0/5.8 Engine Tech 8 10-21-2011 02:54 PM
ideas on rough running PI 2v in my 02 GT.. Keeno GT & SOHC 13 06-18-2011 07:01 AM
Car is running rough. help! superbean 5.0/5.8 Engine Tech 5 06-12-2011 12:47 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome