Injector Problems - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 01-06-2015, 11:01 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jan 2015
Location: Vancouver BC
Posts: 3
z

dwleo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-06-2015, 11:03 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jan 2015
Location: Vancouver BC
Posts: 3
Injector Problems

1992 Mustang GT. 5.0 L with minimal upgrades and stock heads.
I could easily gather codes from my old ’89 but have never been able to get them from this engine.

This has been an ongoing problem that has kept me going in circles. Several weeks ago I had a serious overheating and general steam bath under the hood. I limped home (only about 8 blocks – mostly downhill) and left it in the driveway to cool down. Once cooled, it would not start. Subsequently it has only run if I squirt gas into the intake. I have, at times doing the checklist, spark/no spark. Grounds/ intermittent grounds.
To date I have replaced the dizzy, TFI module, fuel pump relay and TPS.
Here is the tests I have done and the results:
1. Checked leads to TFI from computer. Found some anomalies and solved the spark/no spark by replacing lead from TFI #6 to EEC #16. Good strong spark.
2. Fuel pump primes when key is turned on and have full 12+v at relay.
3. Ignition switch checked
4. TFI pin 6 has ground
5. TFI pin 3 has 12v at ‘start’
6. TFI pin 4 has 12V on ‘run’
7. 0.9v on TSP
8. EEC pin 40 & 60 – no change when cranking
9. 12v at red wire for injectors
10. Fuel pressure present at schrader valve

So far everything normal but with a noid light at the injectors I get the faintest possible flash when cranking. However if I have the key on and the dizzy loosened, I can turn the dizzy and activate an injector or two and I get a much brighter flash. It also will flash bright when running after squirting.
I have a couple of grounds still to check but that’s tomorrows under car job.
The main thing is the injectors are not firing in ‘start’.
I am about at wits end.
Anybody got some ideas?

dwleo is offline  
post #3 of 5 Old 01-06-2015, 07:21 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jan 2015
Location: Vancouver BC
Posts: 3
Grounds have all been checked and redone (just in case).

Still at same situation. Injectors not pulsing
dwleo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 01-07-2015, 09:32 PM
Registered User
 
indy2000's Avatar
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Oct 2001
Location: vancouver
Posts: 21,484
what codes did you retrieve?

What grounds did you check?

the ecm grounds the inj internally and that ground is passed to an external ground......

the ecm ground is by the ecm and by the battery under the solenoid..

if the one under the solenoid is intermit....you can have what you describe.

how are you check grounds? to properly check a ground you do a voltage drop test of the ground on a fully loaded circuit.....less than 100mv is good.

89 GT gr-40, KB2200(10psi), tweecer R/T,LC-1, 22gal cell, w/tailpipes.
indy2000 is offline  
post #5 of 5 Old 01-07-2015, 09:44 PM
Registered User
 
indy2000's Avatar
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Oct 2001
Location: vancouver
Posts: 21,484
also I would hold off on buying another ecm before you prove yours needs replacing.

89 GT gr-40, KB2200(10psi), tweecer R/T,LC-1, 22gal cell, w/tailpipes.
indy2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome