I am ready to give up!! - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 04-21-2019, 10:07 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
Angry I am ready to give up!! HELP PLESE

Totally lost at this point...Please help.
I have a 04 Mustang GT and have been having charging issues since doing an engine swap. I have replaces the battery twice, up grading to a 750amp battery the last time.
I have replaced the alternator 2x last time up graded to 130amp. I have checked the fuesable link, the alternator fuse in the under the hood box. Checked all the connections, re tightened and cleaned everything. Still battery light on,,BTW the battery light didn't come on until I switched to the 130amp alternator.
I have done a parasitic draw test, found .016 draw but that is not enough to keep the battery from charging? Am I missing something or is there something else I need to check..I am getting pretty discouraged at this point.
I also did continuity test on cables, all check out.
Battery stays charged after sitting and will crank the car. Check Battery, 12.65v even after sitting for two days.


Last edited by [email protected]; 04-21-2019 at 10:27 AM. Reason: more information
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-21-2019, 10:54 AM
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jul 2013
Location: Winnipeg
Posts: 255
Garage
Whats voltage at the battery with the engine running?

Try checking continuity between the alternator body and the engine. The alternator needs to be grounded against the motor. If you powdercoated, or painted alternator/accessory mounts you may not be getting that ground now.


stock block 347 w Bullet Forged flat top pistons, TW170 p&p heads, comp 35-775-8 cam, approx 9.6:1 compression, 72mm rear mount turbo, injector clinic 650h injectors, CircleD 2800 stall converter, Lentech valve body.
Dono2 is offline  
post #3 of 3 Old 04-22-2019, 12:05 AM
Registered User
 
indy2000's Avatar
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Oct 2001
Location: vancouver
Posts: 21,262
parts cannon

89 GT gr-40, KB2200(10psi), tweecer R/T,LC-1, 22gal cell, w/tailpipes.
indy2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EVAP and EGR Monitors Not Ready SilverGT1 GT & SOHC 6 02-25-2019 07:26 PM
How long until OBDii registers at least 1 ready? riored97snake General Mustang Tech 8 08-21-2017 09:29 AM
I am ready to give up (unless you can help) ride this pony 5.0/5.8 Engine Tech 21 08-28-2003 12:13 AM
Problem Starting! I am ready to give UP!! Venom 5.0/5.8 Engine Tech 4 07-09-2003 03:25 PM
ready to give up...please help burse22 5.0/5.8 Engine Tech 3 07-04-2003 09:26 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome