Turn Signals 89 LX Hatch - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 01-20-2018, 06:36 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Florence, S.C.
Posts: 19
Turn Signals 89 LX Hatch

I know there are several posts on this topic. I have read most of them and followed the troubleshooting steps. As one post here stated, Iíve followed it up to the multi function switch and I have 12v on the Org/Ylw wire with the ignition on. When I jumper this to any of the other wires in the plug with it unhooked from the switch the signals work. I have ohmed the contacts from the terminal that the Org/Ylw connects to on the switch to the rest of the terminals and no continuity with switch in left or right position. Replaced the multi function switch and same thing. What am I missing?Hazards work fine. Ignition switch is new, as we broke it when refurbishing car


1989 Black LX Hatch "SLOW TURD"
rhickox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 01-20-2018, 06:47 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Florence, S.C.
Posts: 19
Shouldnít there be continuity between the terminal the Org/Ylw wire connects to and the others depending on position of switch?


1989 Black LX Hatch "SLOW TURD"
rhickox is offline  
post #3 of 10 Old 01-21-2018, 10:25 AM
Registered User
 
indy2000's Avatar
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Oct 2001
Location: vancouver
Posts: 21,304
you know the hazard and signal flashers are separate right?

89 GT gr-40, KB2200(10psi), tweecer R/T,LC-1, 22gal cell, w/tailpipes.
indy2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 Old 01-21-2018, 03:38 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Florence, S.C.
Posts: 19
Yes. Both flashers are working. And the signals work properly when I jumper the Org/Ylw to any of the other pair of wires at the plug that plugs into the multi function switch.

1989 Black LX Hatch "SLOW TURD"
rhickox is offline  
post #5 of 10 Old 01-21-2018, 05:34 PM
Registered User
 
indy2000's Avatar
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Oct 2001
Location: vancouver
Posts: 21,304
Quote:
Originally Posted by rhickox View Post
Yes. Both flashers are working. And the signals work properly when I jumper the Org/Ylw to any of the other pair of wires at the plug that plugs into the multi function switch.
so what color and pin was left and right?

89 GT gr-40, KB2200(10psi), tweecer R/T,LC-1, 22gal cell, w/tailpipes.
indy2000 is offline  
post #6 of 10 Old 01-21-2018, 05:36 PM
Registered User
 
indy2000's Avatar
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Oct 2001
Location: vancouver
Posts: 21,304
do you have the correct mfs?

they changed over the years

and DO NOT have the same pin outs

89 GT gr-40, KB2200(10psi), tweecer R/T,LC-1, 22gal cell, w/tailpipes.
indy2000 is offline  
post #7 of 10 Old 01-21-2018, 06:12 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Florence, S.C.
Posts: 19
LG/ORG & LG/WHT Left, LBlue/WHT& LBlue/ORG right.. My question is still about continuity between the 12v power in pin on the switch to the others terminals. Shouldnít there be continuity between these depending on the position of MFS? Yes Iím aware the switches are different for an 89 and u have to re pin it to make one work.

1989 Black LX Hatch "SLOW TURD"
rhickox is offline  
post #8 of 10 Old 01-21-2018, 06:34 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Florence, S.C.
Posts: 19
Iíve also noticed when I jumper from the ORG/YLW to the wires for the front right signals, both front and rear come on and flash. Same thing for the left side.

1989 Black LX Hatch "SLOW TURD"
rhickox is offline  
post #9 of 10 Old 01-21-2018, 08:53 PM
Registered User
 
indy2000's Avatar
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Oct 2001
Location: vancouver
Posts: 21,304
you have the correct colors for correct sides

both rear and front are on the same circuit so what you have is normal

yes your switch should have cont, if you dont, that is your problem

is your switch correct for your pin out?

89 GT gr-40, KB2200(10psi), tweecer R/T,LC-1, 22gal cell, w/tailpipes.
indy2000 is offline  
post #10 of 10 Old 01-22-2018, 05:23 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Florence, S.C.
Posts: 19
Yes it is.


1989 Black LX Hatch "SLOW TURD"
rhickox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ford Mustang Turn Signals LEDs! Ships same-day! See Installed Comparison Photos! Diode Dynamics Diode Dynamics 156 07-05-2019 05:34 PM
For Sale 2005-2009 Mustang Smoked or Clear Turn Signals On Sale!! [email protected] S197 and Coyote Parts 4 06-24-2013 09:56 PM
For Sale RUST FREE 90 LX hatch w/factory spoiler TurboXstang Exterior Parts 0 05-02-2013 06:10 PM
Turn signals dont work when the car is started Atticus81 General Mustang Tech 2 06-28-2012 07:35 PM
Cobra Spoiler on LX Hatch Blown'93LX The Body Shop 17 12-06-2001 09:11 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome