Charging Issue - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 10-13-2016, 08:11 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jun 2015
Location: Nebraska
Posts: 23
Garage
Charging Issue

I'm having an issue with the car charging. I believe this is a different issue than your standard "bad alternator".

Car:
2002 GT
SCT 4-Bank Tuner
CAI

• When the car is idling no charging light.
• When the engine is around 1500-3000 RPM the charging/battery light will flicker; it never stays on totally. When the headlights are on, it seems worse and I can see through the dimming of the dash and headlights that charging is varying (gets dim, bright, dim).
• Above 3000 RPM the light stays off
• Both the alternator and battery have been checked multiple times. The tester says the alternator is putting out 14.7 during charging (was tested on the car and off the car, passed both tests)
• Problem still occurs with a new alternator and serpentine belt, no effect on behavior.
• I've double checked connections on the battery, alternator and fuse box, everything is tight. The control harness in the alternator is also fully plugged in.

02SonicBluGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-13-2016, 11:54 AM
Registered User
 
indy2000's Avatar
 
Trader Feedback: (3)
Join Date: Oct 2001
Location: vancouver
Posts: 21,262
it has passed visual check

now you have to perform elec test

start at alt and go to battery and find the voltage drop across each conductor and connection


89 GT gr-40, KB2200(10psi), tweecer R/T,LC-1, 22gal cell, w/tailpipes.
indy2000 is offline  
post #3 of 3 Old 10-15-2016, 09:10 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jun 2015
Location: Nebraska
Posts: 23
Garage
Figured out the problem. It's something with the connector that plugs into the alternator. I moved it and the car quit charging entirely. Moved it again and it came back. Apparently, the battery bulb has burned out now too because the light didn't come on when the alternator wasn't charging (battery gauge was reading just about 0)
02SonicBluGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
electrical issue stackz88 General Mustang Tech 19 03-07-2015 04:02 PM
Help tracking down a Ground Issue CaptReVlimiter GT & SOHC 2 07-12-2012 09:41 AM
3G Alternator charging issue....! Jrock1109 General Mustang Tech 0 06-12-2012 01:27 PM
Weird issue with Vortech H/C/I 302 MR. STALLION 5.0/5.8 Engine Tech 43 11-25-2011 11:36 AM
Starter issue?? Solenoid issue?? Ground Issue? liljune38 5.0/5.8 Engine Tech 7 07-08-2011 07:54 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome