MSD no spark problem - all new components - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 04-07-2011, 07:47 PM Thread Starter
Registered User
 
todd95GT's Avatar
 
Trader Feedback: (7)
Join Date: May 2003
Location: Jupiter, FL
Posts: 1,382
Exclamation MSD no spark problem - all new components

Had a 6AL with a new 8252 HVC coil. Three years old, but new.

No factory wiring left, so no concerns there.

Heavy red and black directly to battery. No issue there.

12V wire comes directly from Painless switch panel that is powered direct from remote battery terminal. No issue there.

Orange and black to coil - yes, wired correctly.

Violet and green to MSD 85805 Pro Billet distributor.

No spark at coil when cranking so I tested the box using the jumper wire method with the coil wire to ground. Nothing.

Bought a new box - a Digital 6AL (nice, slimmer design). Wired the same way as the original, except this has a neat red indicator light.

Still no spark.

Ordered a new 8252 coil. Installed it same as the old. Nothing.

I'm at my wits' end and really want to fire this thing up. It's been a few years since I've started it as I've been building the rest of the car.

Anyone???
There's a prize for the winner.


Todd
87 coupe | 408W
Verde Ithaca Mica (Lamborghini Pearl Green)
@lambogreenLX on Facebook and Instagram
todd95GT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 04-24-2011, 07:08 PM
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Apr 2011
Location: Clarksburg, WV
Posts: 23
Garage
I had about the same problem so I bypassed everything and no spark on a 6al that was fresh outta the box. I returned it and that fixed my problem. So u might have bought another bad box but before u return it try running ur remote wire directly to the battery also just for gp and see if that does it. Do u have ur pill for the limiter in? Usually it's something stupid.

StangGoodrnVette is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spark, but No Start 306Guy 5.0/5.8 Engine Tech 2 03-07-2011 05:18 PM
MSD Digital 6, anyone have problems? jturmanator General Mustang Tech 12 02-24-2011 10:25 PM
trickflow spark plug problem...please help!! sn95slow 5.0/5.8 Engine Tech 9 11-14-2010 08:35 PM
Starting Problem Ahhhh!!! (long story) silversleeper 5.0/5.8 Engine Tech 1 01-01-2002 07:39 PM
Four Cylinder Ignition Problem lmacklem 5.0/5.8 Engine Tech 3 12-17-2001 03:00 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome