Car won't stay running - Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 Old 04-08-2003, 10:08 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Mar 2003
Location: Buffalo, NY
Posts: 43
Car won't stay running

When I go to start my car it turns over right away, and you can hear it start up but after a second or so, it shuts right off. So far i've changed the Fuel filter, and I just a bought a new fuel pump which I am gonna replace soon, but does anybody else know what could be causing this, or has this happened to anybody else before.

The day it happened, the car started up fine in the morning, then I drove it down the street for about 10 min, went up the street to talk to somebody, and as I was leaving my car was hesitating to start, then it died. We found out that the problem with that was my power cable going to my starter had a bad ground, so we fixed that problem, but as i mentioned before, now when I start the car, it turns over fine but doesn't stay started and shuts right off as if it's bogging out.

And there is gas in the car ...so if anybody knows what could be causing this problem just let me know.

Thanks
~Aaron

SkunkApe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 04-08-2003, 10:50 PM
Registered User
 
The Black Knight's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Jul 2002
Location: jax,FL
Posts: 253
check the small wire coming off the batt- going to the computer


89 GT 5.0 HO 5spd 3.55 rears//190lph, ultra coil, =length shorty headers,ORHP 2.5 muffs,sub frame conns,pulleys,rear discs,KC clutch,75HP zex,batt moved,cobra rims,alum FW

04 GT stock AT
The Black Knight is offline  
post #3 of 13 Old 04-08-2003, 11:21 PM
Registered User
 
MnIrishJr's Avatar
 
Trader Feedback: (8)
Join Date: Feb 2003
Location: Milwaukee
Posts: 1,171
try holding the clutch in, or take it out of gear ---duhh


busten chops whats up bro call me

11' 5.0 Brembo TVS trapping 130+
89' 331 Stroker Carb'd
Frame up resto!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

370/375 at 2950 lbs
MnIrishJr is offline  
post #4 of 13 Old 04-09-2003, 11:31 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Mar 2003
Location: Buffalo, NY
Posts: 43
Anybody with any other suggestions?....this is killing me

Thanks
~Aaron
SkunkApe is offline  
post #5 of 13 Old 04-09-2003, 11:44 AM
Registered User
 
l@SF's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Apr 2001
Location: Jerzy Shore
Posts: 419
need a little more than it turns over, are you getting spark, do you hear you injectors firing when you key is turned to the on position, whats you fp, does the car sound like its going to start or does it just crank ?

you might want to look at your tfi module

lots-o-scrap with a procharger
l@SF is offline  
post #6 of 13 Old 04-09-2003, 11:54 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Mar 2003
Location: Buffalo, NY
Posts: 43
Quote:
Originally posted by jiml@SF
need a little more than it turns over, are you getting spark, do you hear you injectors firing when you key is turned to the on position, whats you fp, does the car sound like its going to start or does it just crank ?

you might want to look at your tfi module
I do have spark....i was told that my fp is crappy....not getting what i should...and the car does start up but for only a second or two then just bogs out and shuts off

i'm going to change the fuel pump as soon as i have time, becuase the only thing i can think of is that the car isn't getting enough fuel to stay running
SkunkApe is offline  
post #7 of 13 Old 04-09-2003, 11:57 AM
Registered User
 
l@SF's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Apr 2001
Location: Jerzy Shore
Posts: 419
you might not have enough pressure to fire the injectors, if you have a gauge you should be between 27-30lbs on the rails

lots-o-scrap with a procharger
l@SF is offline  
post #8 of 13 Old 04-09-2003, 10:47 PM
Registered User
 
StreetFighter Racing's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Mar 2003
Location: Buffalo , NY
Posts: 59
Thumbs down

buy a new car

For Sale: CNC Canfield Heads ,Ported Intake & exhaust, 64cc, 2.020-1.600 Severe Duty valves, 200cc port volume, Bronze guides,Plus MORE ,1.6 Scorpion R/R. complete $1250
StreetFighter Racing is offline  
post #9 of 13 Old 04-09-2003, 10:50 PM
Registered User
 
StreetFighter Racing's Avatar
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Mar 2003
Location: Buffalo , NY
Posts: 59
Aaron i'm only joking, i'll help you thisweekend. i think its your fuel pump.

For Sale: CNC Canfield Heads ,Ported Intake & exhaust, 64cc, 2.020-1.600 Severe Duty valves, 200cc port volume, Bronze guides,Plus MORE ,1.6 Scorpion R/R. complete $1250
StreetFighter Racing is offline  
post #10 of 13 Old 04-09-2003, 11:36 PM
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Feb 2002
Location: SE Texas
Posts: 616
its your pump.. mine did the same thing drove to work and when i go to leave at the end of the day i get about 150 yds downt the road and sputter with no gas...


White '91 LX - 395.82 ci. not running yet.
Greg Lawrence is offline  
post #11 of 13 Old 04-10-2003, 07:23 PM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Mar 2003
Location: Buffalo, NY
Posts: 43
Quote:
Originally posted by Greg Lawrence
its your pump.. mine did the same thing drove to work and when i go to leave at the end of the day i get about 150 yds downt the road and sputter with no gas...
When your pump was done for.....what did your car do when you tried to start it...did it start up and bogg out...or did it not start at all?

Thanks
~Aaron
SkunkApe is offline  
post #12 of 13 Old 04-13-2003, 09:16 AM Thread Starter
Registered User
 
Trader Feedback: (0)
Join Date: Mar 2003
Location: Buffalo, NY
Posts: 43
ok...well i changed the fuel pump and the fuel sending unit....and the car still doesn't stay running.......now me and some people are thinking that it's the module on the ignition......but does anybody have any other ideas?

Thanks
~Aaron
SkunkApe is offline  
post #13 of 13 Old 04-13-2003, 10:06 AM
Registered User
 
Trader Feedback: (2)
Join Date: Mar 2000
Location: Buffalo
Posts: 4,499
could be fpr, see if you can keep it running w/carb and choke cleaner
slow87GT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums : Corral.net Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome